Vi vill fundera, resonera och filosofera kring företeelser, stora som små, som finns i vår omgivning eller som vi hör om på nyheterna eller läser i en bok. Eller kanske om något vi hört på bussen eller pratat om med vänner. Om det som är fallet helt enkelt.


Petra Dalin, skribent

Eric Jansson, skribent

tisdag 15 mars 2011

Problemet Berlusconi

Italien under Berlusconi får allt större problem. Det är förstås inte landet i sig som är problemet, utan Berlusconi själv. Ezio Mauro, chefredaktör vid den stora italienska tidningen La Repubblica, fångar själva kärnan i det problematiska med Berlusconi och hans inställning när han säger att: "Han (Berlusconi) har svårt att komma ihåg att lagen är lika för alla medborgare."
(http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdagen/han-satter-press-pa-berlusconi 110315)

Därtill är Berlusconis kvinnosyn riktigt unken, vilket bl.a. följande citet visar: ”Det är en absurd tanke att jag skulle behöva betala för att ha sex med en kvinna” (Källa: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/se-berlusconis-grodor_5928873.svd#image_3 110315) Det Berlusconi förmedlar är inte ett avståndstagande mot att betala för sexuella tjänster. Hans svar indikerar inte att han ser något problematiskt med prostitution. Det som gör honom upprörd är att någon tror att HAN skulle behöva betala för kvinnor.

La Repubblica har också sammanställt vad de kallar tio "Berlusconilögner". Dagstidningen menar att den värsta lögnen Berlusconi levererat är just när han säger att ”Jag har inget att skämmas över.”
(http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdagen/10-berlusconilogner-enligt-la-repubblica 110315)